Kærlighed

(For)elsket for evigt

Jeg har været forelsket mange gange i mit liv. I 6. klasse, 9. klasse, 1.g, 3.g, igen senere og sidste gang var fornyelig. Jeg har også været forelsket i idéen om at være forelsket og til tider haft svært ved at skelne.

Det er dejligt at være forelsket, selvom det kan gøre ondt – selv i 6. klasse. Det er til gengæld den type smerte, der går over med tiden ligesom en hudafskrabning, der heler.

På dét punkt adskiller det at være forelsket sig fra det at elske.

Det siges at ”tiden heler alle sår”, og som så meget andet, der siges for at berolige os, tror jeg ordsproget er digtet af de hjertesårede, der har haft brug for trøst, og deres magtesløse venner, som har forsøgt at opmuntre.

Jeg har været forelsket mange gange i mit liv, men at elske og være forelsket optræder ikke nødvendigvis samtidigt. Man kan sagtens være forelsket uden at elske eller elske uden at være forelsket. En mor elsker sin datter, men er ikke forelsket, mens en datter kan være forelsket i sin klassekammerat uden nødvendigvis at elske.

At elske lever ikke op til ”tiden heler alle sår”, for når vi elsker sættes et brændemærke i hjertet, der hverken svinder, blegner eller falmer, men som vi bærer resten af livet. Det er ikke nødvendigvis sådan at hele hjertet mærkes, og vi er ulykkelige hele tiden – heldigvis – men en lille del af hjertet får et mærke, der sidder som et navneskilt på døren.

Jeg har været forelsket mange gange i mit liv, og det har føltes som om, champagnebobler løb gennem mine blodårer. Til gengæld har jeg ofte været i tvivl om, hvor mange gange vi oplever både at elske og være forelskede på én og samme tid.  

Man kan blive forelsket flere gange på en dag, men at elske rækker ud over forelskelsen og sætter jeg’et i parentes. At elske er at kunne tilsidesætte sig selv til fordel for den anden og kunne vægte deres lykke over sin egen – selv hvis den lykke ikke inkluderer os.

Jeg har været forelsket mange gange i mit liv, men sjældent har jeg elsket på samme tid. Jeg tror, man skal være heldig for at opleve den slags flere gange i livet, selvom jeg håber, jeg tager fejl. For hvad stiller vi ellers op, hvis vi har været så heldige at elske, men lige så uheldige at miste?

Der findes en første gang for alt, men ikke alt opleves mere end én gang.

How lucky am I to have something that makes saying goodbye so hard ...

One Comment

  • Helga Calip

    Terrific work! This is the type of info that should be shared around the web. Shame on Google for not positioning this post higher! Come on over and visit my website . Thanks =)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *