Selvværd,  Sociale medier

Kære Instagram

Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal starte, men jeg bliver nødt til at få det sagt. Jeg har længe gået rundt med en knude i maven over vores forhold, for jeg føler ikke det går så godt. Det er som om du dræner mig for energi. Men du er også den energi, jeg har brug for i løbet af dagen.

Når jeg går ind på dig, bliver jeg glad – glad for alt det du giver mig; flotte billeder, mange likes, søde DM’s eller nye followers. Det er jo sådan du belønner mig, og det giver mig et lille kick, som gør mig tilstrækkelig afhængig. Men du straffer mig også hurtigt igen. Både ved at tage det fra mig, men også når du af og til får mig til at have det så dårligt med mig selv. Jeg ved godt, det bare er sådan du er, og at jeg ikke skal tage det personligt, men jeg kan alligevel ikke lade være.

Man siger at det i forhold handler om at få det bedste frem i hinanden, og det formår du – uadtil. Du får altid mine bedste vinkler, mine flotteste outfit og mine fedeste dage. Ja, faktisk er der ikke meget grimt at sige om vores forhold på den front, for vi er #PicturePerfect. Men du gør mig også, til noget jeg ikke er. Til en intetsigende, selvoptaget, usikker og kedelig wannabe-version af mig selv, som går for meget op i andres mening, og som viser sig frem uden dog at skille sig specielt meget ud fra dine resterende sidechicks, der har ligeså travlt med at polerer og manipulere sig selv for at imponere dig. Det må være let at være dig, hva?

Og så alligevel ikke. For det er kun få der tør åbne sig op for dig og lade dig se deres sårbare sider, hvilket må være anstrengende i længden. Vi har jo bare så travlt med at gøre os så umage for din skyld.

For din skyld… Ja, eller hvad? Måske det i virkeligheden er for min egen skyld. Måske fejlen er min.

For det er mig, der har givet dig den magt over mig, og jeg hader mig selv for det. Det er mig, der ikke kan give slip på dig, og det er mig, der har behov for at dele min dag med dig, uden du faktisk beder mig om det. Men det gør man jo i forhold, og du er det mest intime, jeg har haft. Jeg deler alt muligt med dig. Du er det sidste jeg ser, før jeg skal sove og du er med mig i sengen såvel som på toilettet.

Men vores forhold er giftigt, og jeg ved, du er dårlig for mig. Jeg vil bare ikke være dig foruden. Du er mit drug, mit fix – og hvordan skal jeg ellers overbevise hele verdenen om, at jeg har det f*cking fedt hele tiden? Hvem skal jeg dele flotte billeder af mig selv med, hvem skal sende mig perverse beskeder i DM, hvem skal nogensinde kunne tro på, at jeg har det fedt, hvis du ikke er der til at dokumentere det!?

Jeg tror, at mit forhold til dig, kan beskrives som et misbrug. Bortset fra at misbrug i klassisk forstand – f.eks. af stoffer eller alkohol – skader fysisk, hvorimod du skader mig psykisk.

Jeg bliver så stresset af tumulten mellem os, men vi har også gode stunder, right? Som alle de gange du har fået mig til at grine over politisk-ukorrekte memes eller dengang jeg stod og manglede det helt perfekte filter til mit ”jeg har lige været ude og løbe”-selfie. Der var du der – ligesom jeg ved du vil være det næste gang, jeg kommer til dig

Vi har så meget fortid sammen, og du husker alt, hvad jeg deler med dig. På den front er du faktisk ret smart – du er et fotoalbum, en collage, en mindesamling. Jeg føler det ville være spildt, hvis vi bare stopper det her.

Du er bare så krævende, og vil have opmærksomhed, hver gang der sker noget fedt. Jeg har det med at prioritere dig, fremfor dem jeg er sammen med, og alligevel giver du mig en følelse af altid at ’gå glip’. Skønt jeg i virkeligheden går glip af mest, fordi jeg bruger tid på dig.

Bruger jeg ikke tid med dig, savner jeg dig og får abstinenser – ved brunchbordet, på stranden, på toilettet eller når jeg bare ser bomb ud.

Du har faktisk skabt problemer i nogle af mine parforhold – både fordi mit forhold til dig har været så krævende, at mine kærester er blevet trætte af at skulle tage billeder af mig til dig (de ville jo bare have mig for sig selv, mens jeg gik og tænkte på dig…). Men også fordi dit forhold til nogle af dem har været så ekstremt, at de gik mere op i at imponere dig end mig…

Jeg er ikke engang sikker på, hvordan jeg skal definere vores forhold. Jeg ved bare, at der er noget helt specielt mellem du og jeg, men at det hurtigt bliver skadeligt, hvis jeg ikke passer på. Men jeg holder for meget af dig til at give slip. For giver jeg slip, mister jeg et enormt stort netværk, som kan være gavnligt at have. Giver jeg slip, så går jeg glip.

Kære Instagram. Jeg hader, at jeg elsker dig.

 

Anbefalet indlæg: Undskyld, jeg unfollower dig

Pssst… Apropos Instagram, så bliver alle indlæg delt derinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *