Mest populære,  Tendenser

Vi hader andre kvinder

Og vi hader den overskrift, fordi den påpeger et reelt problem.

Kvinder har det med at trække hinanden ned. Vi bagtaler, vi bitcher og vi nedgør. Ikke vores veninder vel og mærke, for dem har vi accepteret og konkluderet er bedre end flertallet, hvortil vi bruger dem til at tale ned om de andre. For det er de andre, vi ikke kan lide.

Det er hende, der er en trussel, fordi kæresten kigger efter hende. Det er hende, vi frygter, fordi hun skiller sig ud. Det er hende, vi misunder, fordi hun har noget, vi gerne selv vil have. Vi hader hende, og vi kan være nogle monstre, når vi taler om hende.

monster

Hvor spænder vi ben for os selv – og jeg siger “vi”, fordi det også gælder mig. Alene i dag, da en modelflot pige kom gående i metroen iført solbriller og en taske, jeg ikke har råd til, var min første tanke: “Hun må være en bitch“. Ligesom jeg tænker om min kærestes ekskærester og Instagram-gudinder.

Men de har aldrig gjort noget, så hvorfor tænke sådan? Fordi de faktisk har gjort noget. De har sat gang i en tankestrøm, hvor vi sammenligner os selv med dem.

Når vi sammenligner os med andre, er der to veje at gå. 1) Man bliver ked af det, og piller sig selv ned. 2) Man konkurrerer, hvilket er lettere, hvis vi piller den anden ned. Ligesom i Ludo, hvor man slår hinanden hjem, og derved får et forspring. Dér kommer årsagen til, at vi kan finde på at tænke: “Hun må være en bitch“. Fordi bitchen har igangsat vores konkurrencegen og bitchen er umulig at konkurrere med, hvis hun har “hele pakken”.

Det er ikke til at holde ud, at måle sig selv med en, der har “hele pakken”. Men findes den pakkeløsning overhovedet eller mon bitchen føler sig ligeså forkert, som du gør af og til?

Når man oplever den slags misundelse, kan man overveje Hella Joofs Rub-og-stup-regel. Den går ganske enkelt ud på, at hvis man ønsker at have noget, som en anden har, så skal man ville have hele pakken – rub og stup. Du kan f.eks. ikke få en andens flotte numse uden også at få hendes bumsede ryg, irriterende lillebror og alt andet, der er del af hendes liv. Ville du så i virkeligheden bytte?

forskel

Jeg er blevet kaldet en bitch, og objektivt set kan jeg godt forstå det.

Jeg er en blogger fra Østerbro, der studerer på CBS, arbejder som værtinde, fylder meget i et rum og tager derudover en god portion selfies. Forestiller du dig en type – for det gør jeg? Gad vide om det havde været anderledes, hvis jeg var en mand. Det havde i hvert fald udelukket beskrivelser som “kælling”, “luder”, “narrefisse”, “smat so”, “bimbo”, “blondie” eller “bitch”. Overvej, hvor mange nedsættende ord, der findes om kvinder.

Nu kunne indlægget godt tage en politisk drejning om ligestilling, men det her er en opsang til kvinderne. Fordi vi selv dyrker ordene, når vi bruger dem om hinanden, og vi dermed selv er medskyldige i, at kun få kvinder når til tops på arbejdsmarkedet i sammenligning med mænd.

Vi ødelægger det for os selv, når vi trækker hinanden ned. For vores egen skyld, burde vi prøve det modsatte. At komplimentere, rose og trække hinanden op – ikke bare når vi står overfor hinanden, men særligt når vi taler OM hinanden. Og når du så møder en, der vækker grimme følelser i dig, så husk rub-og-stup-reglen.

Vi har brug for hinanden, og der er intet bedre end et smil fra en fremmed kvinde.

sammen

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *